top of page
beautiful-view-mangart-saddle-triglav-na

NAŠA ZGODBA

Naša zgodba se je začela leta 2014, ko sva Janez in Domen začela s prevajanjem programa Izbrani. Sprva sva ga prevajala za študentske in mladinske skupine, ki sva jih vodila na svojih župnijah, kmalu pa se je pojavila ideja, da bi ga delila tudi z drugimi kateheti v Sloveniji.

 

Ker nobena izmed katoliških založb ni bila pripravljena podpreti programa, smo se ga odločili izdati v samozaložbi. Ekipi se je pridružil Miha Goršin kot oblikovalec ter Gašper Klančnik kot lektor. Po nekaj letih dogovarjanja z originalno založbo Ascension Press, Slovenskim katehetskim uradom ter Slovensko škofovsko konferenco, smo program Izbrani leta 2018 končno lahko ponudili vsem katehetom in župnijam po Sloveniji. Danes se program aktivno izvaja na več kot 40 župnijah.

Ob pozitivnem odzivu ter spodbudah s strani duhovnikov in katehetov smo se odločili, da projekt razširimo in tako se je rodila družba Luč.si, katere poslanstvo je ponuditi sodobne in kvalitetne vsebine za katehezo mladih in odraslih. Poleg vsebin za katehete ponujamo tudi pripravo in vodenje duhovnih vikendov za mlade ter pripravo animatorskih skupin.

 

Naš drugi projekt je bil prevod programa Spremenjeni, ki razlaga pomen svete maše in ga ponujamo v obliki spletnega tečaja, v lastni produkciji pa smo pripravili tudi kratke videe programa Zasij, ki jih lahko najdete na našem YouTube kanalu.

 

V prihodnosti načrtujemo pripravo še več sodobnih in poglobljenih katoliških vsebin v lastni produkciji ter v sodelovanju s slovenskimi teologi, duhovniki, redovniki in laiki.

Če se vam naše delo zdi koristno, nas najlažje podprete z nakupom naših izdelkov. Posebej veseli smo nakupa darilnih kartic programa Spremenjeni, ki jih lahko podarite bližnjim ali pa kar neznancem in jih spodbudite k bližjemu srečanju z Bogom.

Logo

  Če želite podpreti naše delovanje, lahko donirate TUKAJ  

Ozadje%20-%20splatter%20-%20white_edited

Ekipa

Ekipo trenutno sestavljamo trije člani.

Več o nas in naših vlogah lahko preberete ob naših slikah.

ozadje
Domen%2520250x250_edited_edited.png

Domen Golob

Trudim se biti dober ...

Včasih mi uspe.

direktor, urednik

D šef.

ozadje
Janez 250x250.png

Janez Meden

vodja projektov, prevajalec

"Ni dovolj, da imamo mlade radi. Mladi morajo vedeti, da jih imamo radi."

(sv. Janez Bosco)

Janez vodi duhovne vikende in priprave animatorjev, skrbi pa tudi za vsebino spletnih programov.

  • Facebook
  • Instagram
ozadje

Tina oblikuje podobo naših socialnih omrežij, promocijskih materialov in novih programov.

Tina Nagode

Tina Nagode

grafično oblikovanje

Vzemite v roke svoje življenje in naredite iz njega mojstrovino.

(sv. Janez Pavel II.)

  • @tinascribble
bottom of page