top of page
 • Je program namenjen eno ali dvoletni pripravi na birmo?
  Ker je vsebine res veliko, priporočamo uporabo programa za dvoletno pripravo, tako da vsako od 24-ih poglavij z birmanci obravnavate na dveh zaporednih srečanjih. Kjer to ni mogoče, lahko uporabite skrajšan program, kot je opisan v katehetskem priročniku.
 • Lahko program uporabljam brez videoposnetkov?
  Lahko. Delovni zvezek je vsebinsko dovolj bogat, da se ga lahko uporablja samostojno. Kljub temu priporočamo uporabo skupaj z videi.
 • Kdo je avtor programa?
  Program je v osnovi delo ameriške katoliške založbe Ascension Press, sami pa smo ga prevedli ter v sodelovanju s Slovenskim katehetskim uradom deloma priredili za slovenske razmere. Avtorji, ki jih lahko vidite v videih, so profesionalni katoliški kateheti, ki delujejo v ZDA in drugod po svetu.
 • Vsebine je preveč. Kako lahko program skrajšamo?
  Program vsebuje 24 lekcij, ki so primerne za izvedbo na 120 minutnih srečanjih. V katehetskem priročniku pa boste našli navodila za izvedbo programa na 45 ali 60 minutnih srečanjih.
 • Kaj vsebuje Katehetski priročnik?
  V njem boste našli kratke napotke za pripravo različno dolgih birmanskih srečanj. Priročnik izpostavlja glavne poudarke vsakega poglavja ter nekaj iztočnic za vodenje pogovora z birmanci. V njem boste našli tudi transkripte podnapisov, ki vam bodo olajšali pripravo srečanj.
 • Kaj vsebuje priročnik za starše?
  Priročnik za starše vsebuje povzetke poglavij ter iztočnice za pogovor staršev z birmanci. Prav tako vsebuje tudi nekaj odgovorov na pomembna verska vprašanja s katerimi se srečujejo starši sami.
 • Ali program Izbrani obstaja v elektronski obliki?
  Delamo na tem, da program Izbrani ponudimo v obliki spletnega programa ter omogočimo uporabo spletnih učilnic. Naročite se na naše novice, da boste na tekočem z novostmi v naši ponudbi.
 • Ali za izvajanje potrebujem birmanske skupine in animatorje?
  Ne nujno. Program je zasnovan tako, da najbolje deluje v povezavi klasičnega verouka, ki ga vodi katehet oz. župnik ter birmanskih skupin z animatorji. Tudi sicer se je ta način priprave na birmo izkazal kot primer dobre prakse. Vseeno pa lahko program s pridom uporabljate tudi brez birmanskih skupin oz. v teh skupinah uporabite druge vsebine. Če želite v župniji na novo vzpostaviti animatorsko skupino ali ponuditi obstoječim animatorjem dodatno priložnost za rast, ponujamo tudi usposabljanje animatorskih skupin.
bottom of page